Brain Embassy jest pierwszą przestrzenią co-creatingową w Polsce. Została ona zaprojektowana w oparciu o najnowsze trendy w tworzeniu przestrzeni, które wspierają naturalne powstawanie społeczności. Różnorodność zaaranżowanych miejsc do pracy zachęca do ruchu i kreatywności, a płynne przenikanie się stref, dedykowanych spotkaniom w nieformalnej atmosferze, tworzy miejsce, które w pełni zaspokaja potrzeby nowoczesnego modelu pracy i stwarza im możliwości do wysoce wydajnej pracy.

Brain Embassy jest idealnie przystosowane do kreatywnego działania i przyciąga ludzi otwartych na nowe, inspirujące doświadczenia. Dlatego bardzo się cieszymy, że Sieć Przedsiębiorczych Kobiet, która aktywnie wspiera działania kobiet w biznesie, dołączy do Brain Embassy. Jesteśmy przekonani, że kobiece spojrzenie na biznes, energia z jaką działa ta organizacja w połączeniu z istniejącą społecznością naszego co-creatingu zaowocuje zaskakującymi pomysłami i projektami biznesowymi” –

mówi Katarzyna Wojnar, Program Manager w Brain Embassy

Sieć Przedsiębiorczych Kobiet to platforma wymiany i nawiązywania kontaktów biznesowych dla kobiet, które prowadzą swoje firmy lub myślą o ich założeniu. To także miejsce spotkania dla kobiet, które są przedsiębiorcze, niezależnie od tego czy pracują na własny rachunek, czy są zatrudnione w korporacji czy innej organizacji. Sieć wspiera dzielenie się wiedzą i doświadczeniem, organizuje spotkania networkingowe, konferencje, szkolenia oraz programy akceleracyjne.

„Jestem dumna, że stworzymy w partnerskiej współpracy pierwszą w Polsce przestrzeń co-creatingową dla kobiet, której serce będzie biło na Biznesowym Mokotowie – największej dzielnicy biznesowej Warszawy. Wszystkie wartości, którymi kieruje się Sieć Przedsiębiorczych Kobiet – kreatywność, współdziałanie, dzielenie się wiedzą, pomoc w nawiązywaniu kontaktów i przełamywaniu barier, idealnie współgrają z Brain Embassy – miejscem, które zostało zaprojektowane z taką samą myślą, z jaką stworzyłyśmy naszą organizację– aby współtworzyć, wzajemnie się inspirować i wspierać w prowadzeniu biznesu.” –

powiedziała Katarzyna Wierzbowska, Prezeska Zarządu Fundacji oraz Founderka Black Swan Fund

LOGOTYP_SPK_new.jpg

Brain Embassy i Siec Przedsiębiorczych kobiet_Informacja Prasowa.DOCX