Brain Embassy, pierwszy w Polsce co-creating, został po raz kolejny doceniony – tym razem zdobywając tytuł „Innowacji Roku” w 16-tej edycji konkursu CIJ Awards Poland.

To już nasza czwarta nagroda, którą otrzymaliśmy w ciągu zaledwie kilku ostatnich miesięcy. Ogromnie się cieszymy, że nasze pionierskie przedsięwzięcie na polskim rynku, jakim jest Brain Embassy, znajduje tak wielkie uznanie w oczach rynkowych ekspertów, architektów i dziennikarzy. Podejmując decyzję o stworzeniu tej unikalnej przestrzeni od samego początku byliśmy przekonani, że wyznaczy ona nowy kierunek, w jakim będzie podążał rynek i tak właśnie się dzieje. Wierzymy, że każda osoba jest inna i lubi pracować w odmienny sposób – dlatego też powinna mieć do wyboru wiele różnorodnych miejsc pracy, które motywują ruch i kreatywność. Wiemy, że w Brain Embassy udało nam się stworzyć najlepsze warunki wspierające innowacyjność i wydajność, czego potwierdzenie otrzymujemy codziennie od członków naszej społeczności

– powiedziała Monika Kaczmarczyk, Dyrektor Zarządzający Adgar Conference Group i Brain Embassy.

Brain Embassy jest pierwszym w Polsce unikalnym przykładem przestrzeni co-creatingowej, podobnym do tych, powstających obecnie w największych światowych aglomeracjach. To projekt, który idealnie wpisuje się w filozofię firmy Adgar Poland, która od początku swojej działalności wprowadza na polski rynek innowacyjne projekty, pozwalające na płynne przenikanie się pracy i życia.

Fakt, że firma Adgar Poland jest właścicielem oraz jednocześnie zarządcą własnych budynków biurowych sprawia, że jesteśmy blisko najemców i nawiązujemy z nimi długotrwałe relacje. To w rezultacie przekłada się na nasze zrozumienie wyzwań, jakie stoją dzisiaj przed polskimi przedsiębiorstwami.  Pozwala nam to na proponowanie innowacyjnych rozwiązań, które wspierają prowadzenie biznesu i odpowiadają na potrzeby firm we współczesnym świecie.  Tak było w przypadku Brain Embassy i tak też jest w przypadku naszej nowej koncepcji Be Yourself – najbardziej elastycznego modelu na rynku umożliwiającego firmie zachowanie własnego stylu pracy.

powiedział Eyal Litwin, Dyrektor Generalny Adgar Poland.

Warsztaty “Innovation Champions” po raz pierwszy w Polsce

Dzięki nawiązaniu przez Brain Embassy współpracy z Creators IDEAtion Lab – w dniach 6-7 lutego br. po raz pierwszy w Polsce odbędą się warsztaty „Innovation Champions”, poświęcone budowaniu strategii innowacyjności. Uczestnicy warsztatów poznają zastosowania innowacyjnych narzędzi i metod w praktyce gospodarczej. Warsztaty poprowadzą eksperci z Izraela – niekwestionowanego światowego lidera innowacyjności, w którym na ogół mieszkańców przypada największa na świecie liczba start-up’ów. Wydarzenie będzie platformą wymiany poglądów, zdobywania wiedzy i budowania relacji biznesowych między uczestnikami.
HACKATON EOVation PO RAZ PIERWSZY W WARSZAWIE!

Szukasz 24-godzinnej przygody? Interesują Cię zagadnienia związane z danymi satelitarnymi i ich przetwarzaniem? Jesteś chętny do spędzenia czasu ze specjalistami wysokiego szczebla z sektora kosmicznego, biznesu i nauki? Jeśli Twoja odpowiedź brzmi TAK! przyjdź i dołącz do weekendowego hackathonu EOVation, który odbędzie się 22-23 kwietnia w Warszawie.