Powstanie Brain Embassy w nowej lokalizacji to naturalna konsekwencja sukcesu, jaki odniosła ta kreatywna przestrzeń, działająca już od blisko 1,5 roku w budynku Adgar Park West na warszawskiej Ochocie. Jest to także odpowiedź na zapotrzebowanie na tego typu miejsce do pracy na Biznesowym Mokotowie.

Od dawna byliśmy przekonani, że Biznesowy Mokotów, który jest największą biurową dzielnicą Warszawy i siedzibą wielu korporacji, to znakomita lokalizacja dla kolejnej innowacyjnej przestrzeni Brain Embassy. Cieszymy się, że zostało to w pełni potwierdzone przez osoby tam pracujące. W badaniu przeprowadzonym przez Kantar TNS na zlecenie Adgar, aż 91% osób chciałoby pracować w budynku, którego częścią jest przestrzeń wspierająca kreatywną pracę, taka jak Brain Embassy.

– powiedziała Monika Kaczmarczyk, Dyrektor Zarządzająca Adgar Conference Group i Brain Embassy.

Recepcja Brain Embassy

Druga przestrzeń co-creatingowa w Polsce, podobnie jak Brain Embassy zlokalizowana w kompleksie Adgar Park West, została zaprojektowana w oparciu o najnowsze trendy w tworzeniu przestrzeni, które wspierają naturalne powstawanie społeczności, twórczą współpracę między jej członkami oraz rozwój innowacyjnych pomysłów.

Bardzo nas cieszy fakt, że przestrzeń Brain Embassy została doceniona nie tylko przez członków naszej społeczności, ale także przez profesjonalistów. W tym roku otrzymaliśmy już aż 4 prestiżowe nagrody: Brain Embassy zostało uhonorowane tytułem najlepszego biura coworkingowego w konkursie Office Superstar, tytułem „Innovation of the Year” w konkursie CIJ Awards, Najlepiej Zaaranżowanego Miejsca Pracy w konkursie Eurobuild Awards oraz Najlepszego Biura All-inclusive 2017 roku w kategorii „Z klimatem” w konkursie organizowanym przez Biuro Na Miarę.

– dodaje Monika Kaczmarczyk.

Misją Brain Embassy jest nie tylko wspieranie kreatywności i produktywności członków swojej społeczności, ale także oferowanie im szerokiego i różnorodnego wsparcia merytorycznego.

W Brain Embassy chcemy pomagać pracującym tu osobom w rozwijaniu swojego biznesu. Dlatego też regularnie organizujemy wydarzenia oferujące im wiedzę i inspirację. Pomagamy też w nawiązywaniu kontaktów biznesowych, rozwijaniu pomysłów w trakcie warsztatów Design Thinking i zachęcamy do dzielenia się swoimi umiejętnościami.

– powiedziała Katarzyna Wojnar, Program Manager w Brain Embassy.

Biblioteka w Brain Embassy

Ogromnie się cieszę, że Brain Embassy ma już swoją drugą lokalizację i z pewnością na tym nie poprzestaniemy, ponieważ chcemy aby ta kreatywna przestrzeń do pracy znajdowała się w każdym z naszych budynków. Adgar specjalizuje się we wprowadzaniu na rynek innowacyjnych rozwiązań, odpowiadających na potrzeby firm we współczesnym świecie. Tak było w przypadku Brain Embassy i tak też jest w przypadku naszej nowej koncepcji Be Yourself – najbardziej elastycznego modelu na rynku nieruchomości, umożliwiającego firmie zachowanie własnego stylu pracy.

– powiedział Eyal Litwin, Dyrektor Generalny Adgar Poland.

W nowej lokalizacji Brain Embassy, przeznaczonej dla 380 osób, znajdują się m.in. przestronny open space, przestrzeń eventowa na 180 osób, w pełni wyposażone biura zamknięte, sale konferencyjne, strefy relaksu, a także 4 tarasy z wyjątkowym widokiem. Członkowie społeczności Brain Embassy będą mogli ponadto korzystać ze wszystkich udogodnień oferowanych w kompleksie Adgar Plaza, takich jak m.in.:

• wielopoziomowy parking
  • bezpłatna wypożyczalnia rowerów Adgar Bike
  • parking dla rowerów
  • Centrum Konferencyjne
  • nowoczesna serwerownia (Data Center)
  • klub fitness z krytym basenem
  • przedszkole
  • kafeteria
  • kawiarnia
  • stacja ładowania pojazdów elektrycznych
  • myjnia ekologiczna